9 februari 2013
13:00

Midas IBK

Referat: Almunge IK - Midas IBK

Det var inte riktigt som det brukar. Vet inte vad det var men vi hade märkligt svårt att få kontroll på bollen. Även om vi hade mest boll så blev matchen en svängig historia med många tappade bollar på mittplan. Vi visste hur dom skulle spela och gick hårt på deras backar från start. Det lyckades väldigt bra med Fredde som gör första målet efter 27 sekunder. Vi är så när att lyckas några gånger till men dom spelade för kontringar och gjorde det svårt för oss genom att backa hem och krympa ytorna så att tempot gick ner. Det blir endast ett mål i perioden.

Period 2 börjar riktigt bra vi gör tre mål inom 30 sekunder varav ett på straff genom Tomi. Fjärde målet är en delikatess och skolboks exempel på kontringsspel av första kedjan. Resten av perioden är den första lik och vi har märkligt svårt mot deras samlade försvar. Vi skjuter alldeles för lite. Men vi försvarar oss också bra och dom har inte så många farliga chanser.

Inför tredje leder vi med 4-0 och vi gör en förändring Daniel går in istället för Dino.
Almunge blir mer och mer desperata och spelar på gränsen. 19.17 reducerar dom tveksamt. Dels har Ingo bollen när den slås ur handen och dels står spelaren i målvaktsområdet. Skulle inte ha varit mål.
De forcerar ursinnigt och lyckas åter att få in bollen med 20 sekunder kvar. Sådan vilja skulle vi behöva ibland framför motståndarmålet. De vinner sista med 2-0.

En märklig match var det, men det är också en styrka att vinna när man inte är på topp.
Matchens extra plus tycker jag att Ingo och Tomi ska ha. Ingo för att han endast är 43 sekunder ifrån att hålla nollan och Tomi för sina två mål.